„Visszadobtak”

  A Pomázi Futó Bajnokok Se nyílt levele:

 

Van úgy, hogy az ember az élete nagy részében csak vágyakozik valami után….és van úgy, hogy egyszer csak eldönti, hogy megvalósítja azokat a vágyakat! 🙂

Tisztelettel , szeretettel köszöntelek és hálásan köszönöm, hogy időt szánsz rám és elolvasod ezeket a sorokat 🙂

  Sallai Zsuzsanna vagyok, a Pomázi Futó Bajnokok Se Elnöke. Azzal a céllal keletkezett ez az írás. hogy támogatóka találjak az álmomhoz. Egy álomhoz, melynek megvalósulási esélye egyenlő volt a nullával.

13 éves koromban, egy „véletlen” folytán észrevették nálam, hogy lyukas szívvel születtem, és miután ez az észrevétel nagyon későn volt,s.o.s. sürgős műtétre vártam, 10% túlélési eséllyel.

Hosszú és nehéz időszak volt az életemben, és bár a családom el is búcsúzott tőlem, a csodával határos módon, túléltem.

A felépülésem során szigorú orvosi felügyelet alatt álltam, mindentől óvtak, féltettek.

 

19 és 41 éves korom között kilenc újraélesztésen mentem keresztül, aminek egyre kritikusabb volt a kimenetele. Az orvosaim eltiltottak a gyermekszüléstől, a sporttól és tulajdonképpen minden fizikai terheléstől, attól félve, hogy nem bírja ki a szívem ezeket a terheléseket.

 Az élet azonban mégis megajándékozott négy gyönyörű gyermekkel, és bár az orvosaim azt mondták, lehetetlen, hogy életben maradok a szüléskor,, én biztosan hittem abban, hogy minden a legnagyobb rendben lesz. Ezt az erős hitet még a szívműtétem elött ültettem magamban, mert folyamatosan azt éreztem, „feladatom van!”

Amikor az orvosaim 40 éves koromban azt mondták, hogy már annyira legyengült a szívem, hogy nem fogok túlélni még egy beavatkozást, akkor tudtam, hogy más irányba kell haladnom tovább. Nem akartam a gyermekeimnek olyan példát mutatni, hogy az ember beletörődik….hogy feladja….hogy betegen lehet csak megöregedni…Addigra Ők már nagyok lettek, ma éppen már 27, 25, 22 és 19 évesek 🙂

Elkezdtem teljesen átalakítani az életem, megszüntettem a vállalkozásaimat, elkezdtem alternatív módon rendbe tenni magamat és megértettem az üzenetét az állapotomnak! 45 éves koromra eljutottam oda, hogy felismertem:- „A legnagyobb félelmeink mögött vannak a legnagyobb csodák az életben!”

 

Életemben először elkezdtem sportolni, először kerékpározni, majd rá egy évre már futócipő került a lábamra. Amikor 2013-ban elindultam ezen az úton, elindítottam egy blogot, amiben írom a történetemet, és segítek elindulni.

http://visszadobtak.blogspot.hu

Ma én vagyok Pomáz Futónagykövete, és megalapítottam futó barátaimmal életem egyik legnagyobb álmát, egy saját sportegyesületet.

http://www.femcafe.hu/cikkek/inspiralo-nok/sallai-zsuzsanna-szivbeteg-maratonista-blogger-irono-interju

Megkerestek már sok újságtól, cikkeket írtak rólam, riportokat készítettek tv-ben , rádióban, és hamarosan megjelenik a könyvem is, amit már sokan várnak!

http://visszadobtak.hu/

 

Rengeteg versenyen vettem már részt, viszem a sporttársakat, indulunk félmaratonon, maratonon, ultra távokon, mára az életem része lett a futás, a spot. Többször futottuk már kőrbe a Balatont is! Igaz, még nem egyéniben, 2 főben, de hamarosan remélem addig is eljutok.

Az egyesületünk nagy vágya volt, hogy saját futófesztivált is szervezzen.

Megkerestem 2015 novemberben a helyszín miatt a Szentendrei Skanzent, akik nagyon nagy szeretettel fogadtak minket, és mondtak igent a kezdeményezésünkre!

Az első versenyünk a I.PFB-Skanzenfutás, 2016.07.17.-én megvalósult, nagy sikerrel.Több mint 800 nevező és családtagjaik vettek részt, nem csak hazánkból!

https://www.facebook.com/skanzenfutas/?ref=bookmarks

 

2017.07.16.-án megrendeztük a 2.PFB-SkanzenFutás-t , ahova már közel 1200  futó és családtagjai látogattak el.Elképesztő hangulat volt és csodálatos volt minden!

Ősszel megrendeztük az első Ultra versenyünket, a PFB-SkanzenUltra-t, ahol 6 órás távon lehetett egyéniben, vagy csapatban indulni.

2019-re 5 versenyre nőtt a palettánk, amik egész évben futóversenyeket és lehetőséget teremtenek mind a kezdő futóknak, mind az ultrafutóknak egyaránt.

2019 nyarán megjelent az első kötete a Visszadobtak könyvnek, ami nagy sikert tudhat rövid idő alatt magáénak.

http://pomazifutobajnokokse.hu/hu/konyv/

Minden évben legalább 2 Magyar Bjnokságot szervezünk, PFB-OmszkiUltra elnevezésekkel, az 50 km, 100 km, és a 6 óra távokban, egyénieknek és csapatoknak a Budakalászi Omszki-tó körüli, hitelesített futópályán, A versenyeink a IAU és DUV nemzetközi versenyrendszerében rögzítettek és nyílvántartottak.

 

Most támogatókat, szponzorokat keresünk, hogy még többet adhassunk vissza! Olyan cégeket, vállalkozásokat, akik mellénk állnak, hiszen mára már nem csak egy versenyt rendezhetünk a Szentendrei Skanzenban, hanem kettőt,és a többi 3 versenyt, amiből 2 verseny egyben Magyar bajnokság, és ezen kívül a szakosztályaink beindításához is rengeteg segítségre van szükségünk. ( kosárlabda,túra, kerékpár, úszás, teke, sportlövészet, vízalatti rögbi!)

Sportolóink hivatalos versenyengedéllyel tudnak indulni versenyeken és csodálatos, hogy egyre több embert ösztönzünk a mozgásra.És támogatókat keresünk a többi könyv megjelenéséhez is.

 

Ha úgy érzed, támogatnád cégeddel az egyesületünket, és az álmaink megvalósulását, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot, egy személyes beszélgetésre 🙂

 

Ha pedig úgy érzed, csak egyszerűen adományoznál, legyen az bármekkora összeg, utalhatsz a számlánkra „adomány” -ként, „támogatás”-ként, és természetesen mi az egyesületünk fejlesztésére fordítjuk a bejövő segítséget.

Minden forint rendkívül sokat jelent nekünk! Állj mellénk, ha teheted 🙂

 

„A beteljesült álomnak csak akkor örülünk, ha mi magunk is beteljesedünk. És csakis akkor mondhatjuk, hogy egy élmény a miénk, ha megharcoltunk érte.”

Hálásan köszönöm ,hogy elolvastad a soraimat

„Fuss velem az álmaidért!”

https://nlc.hu/lelek/20191003/sallai-zsuzsanna-lyukas-sziv-ultrafuto/

 

https://20on.hu/kivanom-hogy-a-sajat-eleted-bajnokava-valj-visszadobtak-konyvajanlo/

 

Sallai Zsuzsanna

Pomázi Futó Bajnokok Se- Elnök

BSI Futónagykövet-Pomáz

06702730514

 

Számlaszámunk:

Pomázi Futó Bajnokok Sportegyesület

CIB Bank: 10701348-69498567-51100005

IBAN szám: HU55107013486949856751100005

SWIFT kód: CIBHHUHB

 

Támogatóink