Pomázi Futó Bajnokok Se.

       "Visszadobtak"

  A Pomázi Futó Bajnokok Se nyílt levele:

 

Van úgy, hogy az ember az élete nagy részében csak vágyakozik valami után....és van úgy, hogy egyszer csak eldönti, hogy megvalósítja azokat a vágyakat! :)

Tisztelettel , szeretettel köszöntelek és hálásan köszönöm, hogy időt szánsz rám és elolvasod ezeket a sorokat :)

  Sallai Zsuzsanna vagyok, a Pomázi Futó Bajnokok Se Elnöke. Azzal a céllal keletkezett ez az írás. hogy támogatóka találjak az álmomhoz. Egy álomhoz, melynek megvalósulási esélye egyenlő volt a nullával.

13 éves koromban, egy "véletlen" folytán észrevették nálam, hogy lyukas szívvel születtem, és miután ez az észrevétel nagyon későn volt,s.o.s. sürgős műtétre vártam, 10% túlélési eséllyel.

Hosszú és nehéz időszak volt az életemben, és bár a családom el is búcsúzott tőlem, a csodával határos módon, túléltem.

A felépülésem során szigorú orvosi felügyelet alatt álltam, mindentől óvtak, féltettek.

19 és 41 éves korom között kilenc újraélesztésen mentem keresztül, aminek egyre kritikusabb volt a kimenetele. Az orvosaim eltiltottak a gyermekszüléstől, a sporttól és tulajdonképpen minden fizikai terheléstől, attól félve, hogy nem bírja ki a szívem ezeket a terheléseket.

 Az élet azonban mégis megajándékozott négy gyönyörű gyermekkel, és bár az orvosaim azt mondták, lehetetlen, hogy életben maradok a szüléskor,, én biztosan hittem abban, hogy minden a legnagyobb rendben lesz. Ezt az erős hitet még a szívműtétem elött ültettem magamban, mert folyamatosan azt éreztem, "feladatom van!"

Amikor az orvosaim 40 éves koromban azt mondták, hogy már annyira legyengült a szívem, hogy nem fogok túlélni még egy beavatkozást, akkor tudtam, hogy más irányba kell haladnom tovább. Nem akartam a gyermekeimnek olyan példát mutatni, hogy az ember beletörődik....hogy feladja....hogy betegen lehet csak megöregedni...Addigra Ők már nagyok lettek, ma éppen már 27, 25, 22 és 19 évesek :)

Elkezdtem teljesen átalakítani az életem, megszüntettem a vállalkozásaimat, elkezdtem alternatív módon rendbe tenni magamat és megértettem az üzenetét az állapotomnak! 45 éves koromra eljutottam oda, hogy felismertem:- "A legnagyobb félelmeink mögött vannak a legnagyobb csodák az életben!"

 

Életemben először elkezdtem sportolni, először kerékpározni, majd rá egy évre már futócipő került a lábamra. Amikor 2013-ban elindultam ezen az úton, elindítottam egy blogot, amiben írom a történetemet, és segítek elindulni.

http://visszadobtak.blogspot.hu

Ma én vagyok Pomáz Futónagykövete, és megalapítottam futó barátaimmal életem egyik legnagyobb álmát, egy saját sportegyesületet.

http://www.femcafe.hu/cikkek/inspiralo-nok/sallai-zsuzsanna-szivbeteg-maratonista-blogger-irono-interju

Megkerestek már sok újságtól, cikkeket írtak rólam, riportokat készítettek tv-ben , rádióban, és hamarosan megjelenik a könyvem is, amit már sokan várnak!

Rengeteg versenyen vettem már részt, viszem a sporttársakat, indulunk félmaratonon, maratonon, ultra távokon, mára az életem része lett a futás, a spot. Többször futottuk már kőrbe a Balatont is! Igaz, még nem egyéniben, 2 főben, de hamarosan remélem addig is eljutok.

Az egyesületünk nagy vágya volt, hogy saját futófesztivált is szervezzen.

Megkerestem 2015 novemberben a helyszín miatt a Szentendrei Skanzent, akik nagyon nagy szeretettel fogadtak minket, és mondtak igent a kezdeményezésünkre!

Az első versenyünk a I.PFB-Skanzenfutás, 2016.07.17.-én megvalósult, nagy sikerrel.Több mint 800 nevező és családtagjaik vettek részt, nem csak hazánkból!

https://www.facebook.com/skanzenfutas/?ref=bookmarks

 

2017.07.16.-án megrendeztük a 2.PFB-SkanzenFutás-t , ahova már közel 1200  futó és családtagjai látogattak el.Elképesztő hangulat volt és csodálatos volt minden!

Ősszel megrendeztük az első Ultra versenyünket, a PFB-SkanzenUltra-t, ahol 6 órás távon lehetett egyéniben, vagy csapatban indulni.

2019-re 5 versenyre nőtt a palettánk, amik egész évben futóversenyeket és lehetőséget teremtenek mind a kezdő futóknak, mind az ultrafutóknak egyaránt.

2019 nyarán megjelent az első kötete a Visszadobtak könyvnek, ami nagy sikert tudhat rövid idő alatt magáénak.

http://pomazifutobajnokokse.hu/hu/konyv/

 

Most támogatókat, szponzorokat keresünk, hogy még többet adhassunk vissza! Olyan cégeket, vállalkozásokat, akik mellénk állnak, hiszen mára már nem csak egy versenyt rendezhetünk a Szentendrei Skanzenban, hanem kettőt,és a többi 3 versenyt, amiből 2 verseny egyben Magyar bajnokság, és ezen kívül a szakosztályaink beindításához is rengeteg segítségre van szükségünk. ( kosárlabda,túra, kerékpár, úszás, teke, sportlövészet, vízalatti rögbi!)

Sportolóink hivatalos versenyengedéllyel tudnak indulni versenyeken és csodálatos, hogy egyre több embert ösztönzünk a mozgásra.És támogatókat keresünk a többi könyv megjelenéséhez is.

 

Ha úgy érzed, támogatnád cégeddel az egyesületünket, és az álmaink megvalósulását, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot, egy személyes beszélgetésre :)

 

Ha pedig úgy érzed, csak egyszerűen adományzál, legyen az bármekkora összeg, utalhatsz a számlánkra "adomány" -ként, "támogatás"-ként, és természetesen mi az egyesületünk fejlesztésére fordítjuk a bejövő segítséget.

Minden forint rendkívül sokat jelent nekünk! Állj mellénk, ha teheted :)

 

"A beteljesült álomnak csak akkor örülünk, ha mi magunk is beteljesedünk. És csakis akkor mondhatjuk, hogy egy élmény a miénk, ha megharcoltunk érte."
 

Hálásan köszönöm ,hogy elolvastad a soraimat

"Fuss velem az álmaidért!"

https://nlc.hu/lelek/20191003/sallai-zsuzsanna-lyukas-sziv-ultrafuto/

 

Sallai Zsuzsanna

Pomázi Futó Bajnokok Se- Elnök

BSI Futónagykövet-Pomáz

06702730514

 

Számlaszámunk:

Pomázi Futó Bajnokok Sportegyesület

CIB Bank: 10701348-69498567-51100005

IBAN szám: HU55107013486949856751100005

SWIFT kód: CIBHHUHB